Bransjenyheter

Sammenligning av tetting og isolering av kulde- og varmekrympbare kabeltilbehør

2022-11-02
Strømkabeltilbehør er produkter som kobler sammen kabler og overførings- og distribusjonslinjer og tilhørende distribusjonsenheter. Generelt refererer de til mellomforbindelsene (Joint kit) og terminalforbindelser (Termination kit) til forskjellige kabler i kabellinjer. Sammen med kabler utgjør de kraftoverføringsnettet.

Kabeltilbehør velges hovedsakelig i henhold til egenskapene til kabelstrukturen. Det kan ikke bare gjenopprette ytelsen til kabelen, men også sikre forlengelsen av kabellengden og tilkoblingen til terminalen. I henhold til produksjonsprosessen kan den deles inn i varmekrympingstype og kaldkrympingstype. Så hva er forskjellene i tetnings- og isolasjonsegenskaper mellom dem? La oss se.


Heat Shrinkable Termination Kit


Forseglingsytelsen

For tiden er det vanligvis to forseglingsmetoder: den ene er metoden for forsegling med asfalt eller epoksyharpiks, som er komplisert, vanskelig å kontrollere og ikke bidrar til vedlikehold. Den andre metoden er den foretrukne metoden for profesjonelle produsenter i inn- og utland - bruk av høyelastisk tetningsmasse, prosessen er enkel, pålitelig ytelse, praktisk vedlikehold og installasjon.

Kaldkrympbart kabeltilbehør(elastisk kabeltilbehør) bruk den andre metoden, det vil si bruk elastisiteten til flytende eller fast silikongummi selv, ekspander på forhånd på fabrikken, legg plast og støttestrimmel, sett på stedet til spesifisert posisjon, fjern støttestripen for å gjøre det naturlig krymping. Denne teknologien er kaldkrympeteknologi, dette vedlegget er kaldkrympbart kabeltilbehør.

Dette kaldkrympbare kabeltilbehøret har god "elastisitet", som kan unngå termisk ekspansjon og kald sammentrekning av kabelen på grunn av det atmosfæriske miljøet og belastningsnivået i driften av kabelen, det vil si gapet mellom isolasjonen forårsaket av "kabelpusting". Den største ulempen med varmekrympbart kabeltilbehør er at de ikke er elastiske og ikke kan "puste" med kabler.

Derfor,kaldkrympbart kabeltilbehører det beste valget for store temperaturforskjeller og stort område påvirket av klima og miljø.

Isolasjonsytelsen

Isolasjonskravet til kabelavslutningen er at den skal tilfredsstille isolasjonen mellom fase og fase og mellom fase og jord. Isolasjonen mellom fasen og fasen har to typer isolasjonsmaterialer, silikongummi og varmekrymping. Ved valg er det vanligvis nødvendig å oppfylle isolasjonskravene i henhold til materialets enhetsisolasjonsindeks og tykkelsen på materialet.

Kaldkrympbart kabeltilbehør (silikongummimateriale), den generelle enhetens isolasjonsindeks er 24kV/mm, designoperasjonstykkelsen skal være 12 mm tykk, slik at den tåler testen av lynsjokk og overspenning.

Varmekrympbart kabeltilbehører laget av en rekke komposittmaterialer, som har varmekrympbar funksjon etter bestråling og prosessering. Dens enhetsisolasjonsindeks er 1,8-2,0 kV/mm, så designtykkelsen er relativt tykkere enn silikongummimateriale 3-4 mm.

Kaldkrympende silikongummimateriale har god elastisitet, så lenge designet er rimelig, vil dets sterke spenst ha nok holdekraft. I ethvert miljø termisk eller kaldt, har kaldt kabeltilbehør garanti klemt kabelens korresponderende deler, for å forhindre innånding av vann og fuktighet, sikkerheten til krypeavstanden kan få veldig god garanti, samtidig er krypeavstanden for kaldt kabelhode. bare 70 mm er nok i teorien, men for en sikrere design er løpeavstanden 90 mm.

Krympetemperaturen til den varmekrympbare kabeltermineringen varierer fra 100 ° C til 140 ° C. Bare den installerte temperaturen kan møte sammentrekningsbetingelsen. Når temperaturen er lav, fordi den termiske ekspansjonskoeffisienten til kabelen er forskjellig fra ekspansjonskoeffisienten til det varmekrympbare materialet, er det mulig å produsere delaminering i miljøet under 80 ° C, slik at vannet og fuktigheten kommer inn under handling av "puste", og dermed ødelegge isolasjonen til kabelsystemet, noe som er en ulempe ved det varmekrympbare materialet.

Prosessen avkaldkrympbart kabeltilbehørogvarmekrympbart kabeltilbehører helt annerledes. Under normale forhold oppfyller begge kravene til sikkerhet, men med endring av miljøet er kaldkrympbar mer fordelaktig enn varmekrympbar. Når du velger kabeltilbehør, er det fortsatt nødvendig å ta omfattende vurdering i henhold til bruksmiljøet og produktkravene.


Heat Shrinkable Termination Kit
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept